Софија Пурдас е девојка по потекло од Егејска Македонија која редовно и во секоја прилика ја промовира македонската култура, јазик и посебност.

Таа повикува да се гласа за партијата околу која гравитира македонското малцинство во Грција, „Виножитo” која учествува на изборите на Европскиот парламент.

SHARE