Благодарејќи на 30. члена на фолклорното студио „Етнос“ од Македонија, учесниците од Израел, Перу, Португалија и од домаќинот на неодамнешниот 41. фолклорен фестивал во градот Атина (!) во јужна Италија пред дефилето заедно заиграа македонско оро.

Амбасадорите на македонската култура од „Етнос“, носејќи табла со натпис „Македонија“, буквално ја запалија атмосферата, а несекојдневната сцена ја овековечи фолклорниот ансамбл од Ерусалим со видео постирано на неговата страница на Фејсбук.

SHARE