Агенцијата Макфакс намерно објавила лажна вест за да укаже на лажни вести

Агенцијата Макфакс денеска намерно објавила лажна вест за НАТО во која се вели дека Македонија може да стане членка на алијансата и без сменето име за да укаже на проблемот со лажните вести.

Целта на веста е јавноста да биде информирана за постоење на лажни вести.

Оргиналната вест за текстот на Макфакс

Макфакс: НАТО не бара промена на името за влез во алијансата

SHARE