Маките на еден неутралец: Да ви се на****м во партиските неспособни кадри!

Многу е непријатно на ова поларизирано тло да имаш негативен став за политики на ВМРО и СДСМ. Инстант си етикетиран. За едните сум комуњарка, за другите вмровка. Најпоразително е кога сакам да го образложам мојот став – и едните и другите како чипувани ме прекинуваат: “ајде, ајде не ми кажувај..”. 😂

За себе, знам која сум и што сакам, а тоа е прогрес. Сакам општество кое не пати од просечност, кое што оди напред и кое ги вреднува своите исклучителни поединци. Имам проблем со мрзливи луѓе и луѓе полни предрасуди, ги презирам.

Да ви се на****м во партиите и партиските неспособни кадри! Има свет и надвор од партијата!

Фејсбук статус на новинарката Елена Павловска која навреме ја напушти новинарската професија.

SHARE