Макпетрол го избриша Македонски пред Каменица и Брод (ФОТО)

Иако нема никаква правна основа компанијата Макпетрол на своја рака ги менува топонимите објавуваат повеќе извори на социјалните мрежи.

Во новата мапа на Македонија издадена од компанијата се брише определбата Македонски пред Каменица и Брод…

За разлика од Македонски Брод и Македонска Каменица пред Македонија властите инсистираат да се кажува придавката Северна, пишува професорката Македонист Елка Јачева Улчар.

Според Преспанскиот договор не треба да се менуваат имињата на овие два града.

SHARE