Информацијата дека „Макпетрол“ ги избриша Македонска и Македонски од имињата на градовите Македонска Каменица и Македонски Брод на нивната мапа на бензиски пумпи низ Македонија, предизвикаа лавина реакции на социјалните  мрежи.

Иако нема никаква правна основа компанијата „Макпетрол“ на своја рака ги смени топонимите на овие два града.

Според Преспанскиот договор не треба да се менуваат имињата на овие два града.

Во очекување и ова да биде прогласено за „фејк-њуз мапа“, граѓаните со свои реакции:

SHARE