Макрон следниот месец во Скопје и Тирана

Францускиот претседател, следниот месец доаѓа во Скопје и Тирана, а целта се чини е да им докаже на Албанија и Македонија дека европската перспектива на овие земји е отворена и Франција ќе им помогне да ја постигнат оваа цел, пишува албанскиот портал
Exit.al.

Според порталот, Макрон ќче се сретне со премиерите Зоран Заев и Еди Рама, а дипломатски извор во Тирана изјави дека сепак сè уште нема детали бидејќи неодамна било решено за посетата.

SHARE