Hong Kong, China - October 8, 2012: Garbage being hauled on boat in Victoria Harbor. The dense population means its existing landfills are expected to be full by 2015.

Малезија вратила 150 контејнери со пластичен отпад во побогатите земји порачувајќи дека нема да биде светска депонија

Регионот на Југоисточна Азија е преплавен со пластика од поразвиените западни економии како САД и Велика Британија, откако Кина престана да го увезува пренесува АФП.

Владите на земјите во регионот сега го враќаат отпадот а министерката за животна средина Јео Би Јин изјави дека Малезија вратила 150 контејнери со 3.737 тони отпад на Франција, Велика Британија и САД.

SHARE