Манчевски: Членови на СДСМ 10 години беа дискриминирани

„Денеска е чудно што било кој симпатизер на оваа власт се вработува и во јавни институции.

10 години на сите членови на СДСМ им беше забрането да се вработуваат во јавен и приватен сектор.

Каде да одат овие луѓе, треба да ја напуштат државата?“ праша денеска министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски во одговор на прашање како го толкува бранот вработувања на роднини на функционери и пратеници.  

Според Манчевски сега има Антикорупциска комисија и сето она за што се смета дека е проблематично треба да се поднесе претставка и да се одлучува по неа,

SHARE

6 Коментари

  1. Не е “ЧУДНО“ Северџан, симпатизер или квислинг со педигре да се вработи туку е чудно што единствен УСЛОВ за вработување е да си Северџан, симпатизер или квислинг…
    НО, и тоа не е толку чудно ако се земат во предвид ветувањата, еве само за потсетување -кога ќе дојдеме на власт има да јадеме живи деца, е сега снема деца па дај шта даш…
    Како ќе посееш така ќе жнееш, и претходните на тој план беа исти или дури и посвирепи само не беа барем јавно трговци со националните интереси и со името (но во полседен моментум и од нив некои се офајдија од трговијата со името, овие другите ќе го јадат стапот, така е тоа секогаш)!

  2. Им било забрането да се вработуваат во приватниот сектор??????? Да за неписмени и неработници нема место во приватниот сектор. Уште колку ќе го полните државниот сектор со трутови. Тоа ли е вашата европска јавна администрација.

Comments are closed.