МАНУ молчи, граѓани палат свеќи пред домот на Горан Стефановски

Од почит кон великанот на македонската култура Горан Стефановски граѓани палат свеќи и оставаат пораки пред неговиот дом.

Својата почит граѓаните ја искажуваат пред неговата куќа во скопско “Дебар маало” кое што беше споменувано и во неговите драми.

Од друга страна МАНУ чиј член надвор од работен состав беше Стњфановски се уште не организира комеморација за испраќање на великанот.

SHARE