Маските против загаден воздух – во април?

Министерството за внатрешни работи вчера распиша тендер за набавка на маските кои штитат од загадениот воздух.

Доколку биде с’е во ред со тендерската постапка вредна околу 52.000 евра, маските ќе стасаат некаде во април, пишува Скопско ехо.

Или, пет месеци по најавата и во период кога на граѓаните и нема многу да им бидат потребни.

SHARE