По повод Меѓународниот ден за искоренување на сиромаштијата денеска во Скопје ќе се одржи Конференција за сиромашни и социјално исклучени лица.

На конференцијата во Клубот на пратениците, меѓу другите, ќе се обрати и министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, пренесе МИА.

Во светот над 800 милиони луѓе се соочуваат со глад.

SHARE