Мекедонија „рекордер“ – 7 починати и 77 заразени за три дена

Македонија е рекордер во регионот по смртност и во врвот на заразени на милион жители. Македонија е земја со најмалку тестирања. Македонија е земја која одвојува најмалку средства за справување со последиците со епидемијата, оценува Сител.

За три дена Македонија бележи црн биланс од 77 заболени и 7 починати лица за само три дена.

SHARE