Мери Николова го обвинува министерот Филипче

Мери Николова Буџаку, на Фејсбук го обвини актуелниот министер за здравство дека, како што вели, „лажел многу други семејства’ освен неа за лекови за пациенти со ретки болести.

Никколова на нејзиниот ФБ профил пренесува писмо од очајна мајка на болно дете која ѝ и се обратила:

SHARE