Меркел и Путин не го слушаат Трамп – „Северен тек 2“ ќе стартува за една година

Рускиот претседател Владимир Путин се надева дека гасоводот „Северен тек 2“, од Русија до Германија, ќе биде завршен најдоцна до почетокот на 2021 година, и покрај санкциите на САД. „Се надевам дека до крајот на годината, а не подоцна од првиот квартал од следната година, работите да бидат завршени и гасоводот ќе биде пуштен во … Continue reading Меркел и Путин не го слушаат Трамп – „Северен тек 2“ ќе стартува за една година