Метеор експлодира на небото над западна Куба, кршејќи прозорци додека дожд од камења од распаднатата небеска карпа паднаа над куќи во градот Вињалес, во провинцијата Пинар дел Рио.

Пред неговата спектакуларна смрт, метеорот беше забележан како лета над Флорида.

Локални жители и туристи сведочеа дека слушнале две силни експлозии пред метеорот да се распадне и изгори на небото на кое остана трага од чад.

SHARE

1 Коментар

Comments are closed.