Метју Палмер денеска во Скопје

Американскиот заменик-помошник државен секретар за европски прашања, Метју Палмер, денеска доаѓа Скопје.

Неговата посета коинцидира со почетокот на постапката за промена на македонскиот устав.

Палмер доаѓа од Белград, од каде порача дека Македонија има историска и единствена шанса да влезе во НАТО и ЕУ преку прифаќање на договорот со Грција.

SHARE