МИА: Ни Меркел ни Курц не можат да влијаат на Христијан Мицкоски за Преспанскиот договор

Без да цитира официјален извор што е вообичаена практика за државна новинска агенција ниту барем приближно да го лоцира изворот на заканата, Македонската Информативна Агенција денеска објави дека ВМРО-ДПМНЕ би можела да биде исклучена од своето европско семејство доколку продоложи да се однесува неконструктивно кон Преспанскиот Договор. Според МИА информацијата се базира на брифинг од … Continue reading МИА: Ни Меркел ни Курц не можат да влијаат на Христијан Мицкоски за Преспанскиот договор