Лидерот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ кој неодамна изјави дека на референдумот околу промената на името и уставните промени согласно преспанскиот договор  ќе гласа против, сега вели дека „околностите се променети“.

Христијан Мицкоски најави дека конечниот став во паѝртијата с’е уште не е дефиниран, пренесува „Сител“.

„ВМРО ДПМНЕ во однос на самиот референдум има став кој е соопштен, но воедно гледаме како околностите се променуваат и има многу дилеми како ќе настапиме, што ќе превземеме, дозволете тука да останеме воздржани во соопштувањето на нашите чекори.

Променливи се околностите, и многу работи не се дефинирани на пример кое ќе биде прашањето, каков ќе биде референдумот, кога и дали ќе се распише…Ние имаме план имаме ставови и кога ќе дојде време ќе соопштиме како ќе дејствуваме.“ – вели Мицкоски.

SHARE

Comments are closed.