Мицкоски: Нема договор со човек кој вети обвинител а сега не дава

Опозицијата бараше да биде дел од преговорите како за името со Грција и за спорот со Бугарија но бевме одбиени ,рече лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски во емисијата „Топ тема“.

Според него, ВМРО-ДПМНЕ им укажувале дека се прават многу грешки но едноставно власта не ги слушала нивните сугестии.

Во врска со тврдењето на Заев вели дека не можел да се договори со Мицкоски за ништо тој вели дека тоа е нормално бидејќи за најважните прашања имаат дијаметрално спротивни ставови.

Како можеме да имаме консензус кога Заев како опозиционер бараше опозицијата да има Јавен обвинител а сега не дава-наведе Мицкоски.

SHARE