„Сериозните скандали го рушат кредибилитетот на земјава и ја подриваат правната држава загрозувајќи ја и европската иднина“, се пожалил лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски на средбата со еврокомесарот Јоханес Хан  кој пред истекот на мандатот одново е во посета на Македонија.

Мицкоски му рекол на Хан дека е загрижен поради, „отсуството на волја кај владата во справувањето со растечкиот криминал, скандалите и висока корупција која е присутна во највисоките ешалони на власта“.

SHARE