Мицковски на Заев: „Не тропај за работи што не ги разбираш“

Новинарот Ивор Мицковски вчера со остар коментар на интервјуто на премиерот Зоран Заев дадено за грчка ТВ „Алфа“ каде лежерно вели дека во минатото имало обиди да се промени и извитопери нашата историја со преземање на светска, балканска и туѓа историја како наша…

„Ама јеби га, ти на нива си бил кога тоа се учело- пишува Мисковски на Фејсбук и препорачува – Не тропај за работи што не ги разбираш, и ако веќе сме држава, нација, тогаш мораме да имаме колку-толку усогласена верзија околу националниот идентитет. 
И да не тропаш како само ние да сме присвојувале“.

Заев: Светска, балканска и туѓа историја присвојувавме како своја.Оф бе Зоки, па секоја нација е халуцинација, базирана…

Posted by Ivor Mickovski on Sunday, July 21, 2019
SHARE