Мицковски: Не ви ги забораваме Дудуш, Рашковски, Матка….

Екс активистот на СДСМ и аналитичар Ивор Мицковски коментира дека вниманието на јавноста се врти кон нови афери и скандали, а се забораваат старите.

Тој потсетува што се заборавивме деновиве, кога станаа актуелни Кики и Фрики, инспекторот од Тетово, бомбите за ДУИ…

“Додека инспекторов го малтретирате, а криминалциве од ДУИ плачат што гомната за криминалите им излагаат, и додека чекаме сами да ги откриете Кики и Фрики, до кај се некои „поситни“ случаи? На пример:
Курто Дудуш
Културњаков што прегази човек на дупла
Рашковски не ви го забораваме
Истрагата за бегството на Груевски
Охрид не сте мрднале и Жбогар стана хистеричен
Платформата на Матка
Дупката во ПИОМ која испадна поголема
Сомнителните тендери во Здравство
…и не знам, секој нека си додаде…”, пишува Мицковски.

SHARE