„Премногу пати сте фатени во лага, па стратегијата денес ви е и мислењата и критиките да ги сместувате во фејк њуз, па потоа да водите ботовски хајки“-пишува новинарот Ивор Мицковски во реакцијата на Фејсбук по денешната прес-конференција на Зоран Заев на која премиерот најави мерки за борба против лажните вести.
„Понатаму – пишува Мицковски -најголемите дезинформации излегуваат од влада која лошо комуницира, или која ги изневерила ветувањата за правда и праведност. 

SHARE