Мицотакис на Меркел: Преспанскиот договор може да создаде нов проблем

„Ѝ ги објаснив на госпоѓа Меркел нашите ставови за Преспанскиот договор и за причините зошто Нова демократија нема да ја ратификува“ – изјави по средбта со германската канцеларка лиерот на опозицискатаНеа Демократија, Кирјакос Мицотакис кој смета дека мнозинството грчки граѓани се против ваквиот договор за името.

„Не само затоа што тоа е волја на огромното мнозинство Грци, туку затоа што тоа е лош договор кој наместо да ги решава старите проблеми во поширокиот балкански регион, може да предизвика нов“ изјави Мицотакис.

SHARE