Милчев: Кога го гледам Ангел Џамбаски, ми иде да емигрирам во Скопје


Европски пратеник, потпретседател на ВМРО – овој човек, израснат на зборови што не значат ништо, е симбол на бугарската искомплексираност, напиша на социјалните мрежи познатиот бугарски поет Николај Милчев за европратеникот и потпретседател на ВМРО, Ангел Џамбаски.

„Сложеност плус лажен патриотизам – ова е амбасадорот Џамбаски“, напиша познатиот бугарски поет и додаде:

„Дали се сеќавате како пред некое време возеше пијан и како целата нација беше трезна од фактот дека момчето војвода се најде над законот и редот. Го оставија да живее, со добро здравје. Додека тој фрлаше со пиратки кон луѓето кои протестираа, Џамбаски ни рече: „Јас сум херој на новиот филм! Јас сум карипски пиратски патриот. И од цревата!

И кажeтe ми, како да не емигрирам во Скопје, ако таму сè уште не сакаат?“, напиша Милчев, пренесоа медиуми.

SHARE