„Сабајлево. Соголена е најубавата улица. Горки. Без најава.

Прашувам еден од работниците кој им наредил да сечат, ми вели: Зоран Заев. Градоначалникот Богдановиќ ми вели дека дрвјата биле болни и дека ќе насаделе нови!

Пролетоска речиси сите процутеа…“ напиша на Фејсук режисерот Владимир Милчин по „сечата“ на 13 јапонски цреши на улицата Максим Горки во центарот на Скопје.

SHARE