Милчин: Прст во око и лажење пред УНЕСКО

Реакција на Владимир Милчин на пуштањето во употреба на дивоградбата во Охрид во непосредна близина на Чинарот, наспроти алармите на УНЕСКО како Стариот Град и непосредната околина на Охридско Езеро да останат под заштита как културно наследтсво

„Оваа фотографија е прст во окото на сите кои се бореа и се борат за право и правда. Наакана и дрска порака: МИ СЕ МОЖЕ, БРЕ! Носете се вие заедно со УНЕСКО! Партискиот пазар гази без оглед на здравиот разум и триумфира во срцето на Охрид, карши Чинарот.

Ако може да се лаже УНЕСКО, може и да се газат критичките гласови и здравиот разум.

SHARE