Милошоски и формално ја потврди поддршката за Мицкоски

Антонио Милошоски ја потврди јавно поддршката за лидерот на својата партија Христијан Мицкоски.

“Драматичните случувања во Собранието и нелегалниот чин против Уставот, барем дадоја појасна слика за тоа кој се залага да се испочитува вољата на народот од кој сме избрани, а на кого му се побитни заткулисните договори.

Христијан Мицкоски, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, сепак покажа дека му е побитна демократската доверба која гласачите им ја дале на пратениците, и вољата на членството и симпатизерите.

Со тој став ја заслужи мојата поддршката и како пратеник, и како член на ВМРО-ДПМНЕ од 1992 година. Консолидацијата и единството во ВМРО-ДПМНЕ, врз основа на програмските определби, се потребни и полезни за демократијата во Република Македонија”, напиша Милошоски откако expres.mk вчера објави за неговиот чекор.

Додека СДСМ и ДУИ му предвидуваат пуч, Мицкоски добива важна поддршка

SHARE