Милошоски побара пари за бојкот на референдумот

„Јас, Антонио Милошоски пратеник на ВМРО-ДПМНЕ во координација со координаторот на Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ ве известувам дека ќе земам учество во јавната пропаганда на претстојниот референдум со бојкотирачки став бидејќи сум против референдумското прашање, а бојкотот е загарантирана демократска опција за секој граѓанин“.

Ова е дел од соопштението на пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Милошоски испратено до спикерот на парлементот Талат Џафери.

Вчера Сбранието ги повика пратениците во рок од три дена да се изјаснат дали ќе користат средства од предвидените 1.3 милиони евра предвидени за агитирање „за“ или „против“ референдумот на 30 септември на кој граѓаните треба да се изјаснат за преспанскиот договор соој се предвидума менување на името на државата во „Северна македонија“ како услов за влез во НАТО и ЕУ

 

SHARE