Милошоски утре ќе ѝ однесе „бомба“ на Русковска


Уутре во 9 часот , на моја иницијатива, во Обвинителството за борба против организиран криминал и корупција, ќе остварам средба со г-ѓа Вилма Русковска, соопшпти на Фејсбук Антонио Милошоски

„Целта на закажаната средба е на обвинителката да ѝ го предадам аудио материјалот доставен од укажувач, а на кој се препознава гласот на поранешниот премиер Зоран Заев. Во прилог на овој материјал ќе го доставам и транскриптот од чија содржина произлегува сомнеж за тоа дека господинот Зоран Заев бил во тек со нелегалното финансирање на “Меѓународниот сојуз” на Бојан Јовановски преку рекетирање на стопанственици, како и дека тој лично од позицијата премиер го помагал финансирањето на телевизијата 1ТВ.
Се надевам дека овој материјал ќе му биде од корист на обвинителството во покренатото обвинение за овој предмет“, пишува Милошоски кој најави прес конференција по средбата со обвинителката.

SHARE