Минарето во Охрид расте, градбата никој не ја стопира

Охриѓани тврдат дека е кренат уште еден кат на минаретѕот на Али пашината џамија во Охрид, но од зелерната ограда не може да се види досега изгрфаденото.

Градежните активности биле прекинати само на кујсо поради временските услови по што продолжија, пренесува А1.Он.

Нема реакција на инспекциските слуби, тврдат од порталот, иако за изградба е потребно дозвола за градба од ресорно министерство или – ќе треба да се отстрани.

Премиерот Зоран Заев во изјава ја А1.ОН беше дециден дека ако минарето продолжи да се гради без договор, тогаш ќе постапат институциите.

SHARE