Министерот Димитров се соочува со 10 години в затвор за шпионажа

“ОЈО што правите во врска со Викиликс материјалите дека Димитров бил американски шпиун”, е прашањето што професорката Тања Каракамишева го поставува до Јавното обвинителство откако вчера организацијата Викиликс објави дека министерот бил заштитен извор на американската амбасада во Скопје?

“По кој член од КЗ ќе го водите случајот, по чл.316 Шпионажа каде е предвидена казна затвор од најмалку 4 па до 10 г. или по чл.317 Оддавање државна тајна каде затворот е од 1 до 10 години”, прашува професорката.

Викиликс: Министерот Димитров бил “Заштитен извор” на амбасадата на САД

SHARE

10 Коментари

 1. Штом се работи за наведената амбасада тогаш тој глас не допира никаде а најмалку до ОЈО.

 2. Министерот се соочува со казна затоа што Каракамишева вели така? А која беше таа Каракамишева? Таа што велеше дека мнозинство во Собранието се онаа партија која освоила најмногу гласови на избори? Онаа што велеше дека двотретинско мнозинство од 120 пратеници се, не 80, туку 81? Или онаа што велеше дека Иванов треба повторно да го дава мандатот на ВМРО-ДПМНЕ, се` додека ВМРО-ДПМНЕ не формира влада? Која будала уште верува во она што оваа луда професорка мисли? Иначе ти Зоран не се секирај. Ако до ОЈО не допрел гласот на Викиликс (кој за цел свет значи веродостоен глас) и гласот на Каракамишева, ТВОЈОТ ГЛАС СИГУРНО ЌЕ ДОПРЕ.

  • Договорот е потпишан од странскиот шпион и еден лудак Димитров, а таквите немаат правна дејство оти не се склучени со здрава памет и чист ум, хахаха! Димитров во Бардовци!

 3. Дури и кога се работи за пријателска земја, МНР Димитров мора веднаш да си поднесе Оставка. ОСТАВКА ВЕДНАШ! Но хунтата ќе го награди и ќе го кандидира за претседател, хахахаха!

  • Да имав лапнато сребреници ќе се правев луд како тебе и ќе велев дека верувам на забегани како Каракамишева и компанијата.

 4. ИНФОРМАЦИЈА ЗА МЕНЕ И МОЈАТА РАБОТА ВО МНР. ЈАС 2001 БЕВ ПОВИКАН ДА РАБОТАМ ВО 2001 И 2002 ВО МНР, КАКО СОВЕТНИК НА МНР СЛОБОДАН ЧАШУЛЕ ЗА ИМЕТО. ПРИМАРНА ЗАДАЧА МИ БЕШЕ ДА ОТКРИЈАМ ДА ЛИ САД БЕШЕ ЗАМЕШАНА ВО НАМЕТНУВАЊЕ РЕФЕРЕНЦАТА БЈРМ 1993. МОИТЕ ИСЛЕДУВАЊА ДОВЕДОА ДО ЗАКЛУЧОК ДЕКА САД ИЛИ БИЛО КОЈА ПОСТОЈАНА ЧЛЕНКА НЕ БЕШЕ ИНВОЛВИРАНА ВО ВГРДАВУВАЊЕ НА СРАМНАТА РЕФЕРЕНЦА БЈРМ! СИТЕ ОД ТИПОТ НИКОВСКИ И МНОГУ ДРУГИ КОИ ВИКААТ РЕФЕРЕНЦАТА Е ИЗМАМА ОД САД НЕ ГОВОРАТ ВИСТИНА! НЕ Е ТОЧНО ДЕКА САД ИЛИ БИЛО КОЈА ПОСТОЈАНА ЧЛЕНКА НА СБ НА ООН БЕШЕ ЗАМЕШАНА ВО ЗАГОВОР. НЕКА НИКОЈ НЕ ВЕ ЛАЖЕ, ГРЕШКАТА Е САМО НА НАША СТРАНА КОЈА НЕ ЗНАЕШЕ СООДВЕТНО ДА РЕАГИРА. ПРЕД СЕ К. ГЛИГОРОВ НЕМАШЕ ПОТРЕБНО ЗНАЕЊЕ!
  ПОТОА, ЗА ДА СЕ ОПРАВДА, НА СИТЕ ВО МНР ЗАБРАНИ ДА УПОТРЕБУВААТ ЗБОРОТ „ПРЕГОВОРИ” , СИТЕ МОРАЛЕ ВО МНР ДА ГО КОРИСТАТ ТЕРМИНОТ „РАЗГОВОРИ”. ПОТОА, К. Г. ИНСИСТИРАШЕ И ДЕКА НЕ СМЕЕМЕ ДА КОРИСТИМЕ КРАТЕНКА БЈРМ, ТУКУ САМО ЦЕЛОТО ИМЕ БИВША…., ДЕМЕК КРАТЕНКАТА БИЛА „ПОНАВРЕДЛИВА” , А ЦЕЛИОТ НАЗИВ НЕ! НО, И ДРУГИ ГУПОСТИ ОД К.Г.!
  2002, И ЗА МЕНЕ БЕШЕ ИЗНЕНАДУВАЊЕ ДЕКА ВО СВОЈОТ ИЗВЕШТАЈ НЕ МОЖАМ ДА ОБВИНИМ НИТУ ЕДНА ГОЛЕМА СИЛА, ПА НИТУ САД!
  ЕДИНСТВЕН ПРОБЛЕМ БЕШЕ САМО КАЈ НАШИВЕ КОИ ПРОСТО НЕМАЛЕ НИКАКВА ПРЕТСТАВА ЗА ПРАВОТО НА ООН И ПРАВОТО НА МЕЃУНАРОДНИТЕ ОРГНИЗАЦИИ.

 5. ВО 2003 И 2004, БЕШЕ ОД ТРАЈКОВСКИ ФОРМИРАН ТИМ ЗА ИМЕТО, СО КОИ ТРЕБАЛО ДА РАКОВОДИ ФРЧКОСКИ. ВО 2004. ТИМОТ ЗА РЕАГУЛАЦИЈА НА ПРОБЛЕМОТ СО ИМЕТО ТРЕБАШЕ ДА ЗАПОЧНЕ СО РАБОТА И СОСТАВОТ НА ИСТИОТ ТИМ ВЕШЕ ОДОБРЕН ОД ТРАЈКОВСКИ! НО, КОГА НА ПРЕТСЕДАТЕЛСКА ФУНКЦИЈА БЕШЕ ИЗБРАН ЦРВЕНОВСКИ, ВЕДНАШ РАСПУШТИ ТИМОТ ЗА ИМЕТО И ПОЧНА СО НЕБУЛОЗНАТА СТРАТЕГИЈА НАРЕЧЕНА „ДВОЈНАТА ФОРМУЛА”. ЗА ЛУГЕ КОИ СЕ ПОСТАРИ НОВИНАРИ И ИМААТ ДОПИР ДО ВЕСНИЦИТЕ ОД 2004, НЕ БИ ТРЕБАЛО ДА Е ПРОБЛЕМ ДА НАЈДАТ ИНФОРМАЦИИ И ВЕСТИ ЗА СПЕЦИЈАЛНИОТ ТИМ ПРЕДВОДЕН ОД ФРЧКОСКИ. КОЈ САКА ДА БАРА, МОЖЕ ДА НАПРАВИ ОБИД ДА ПРОНАЈДЕ ВАКВИТЕ ПОДАТОЦИ ОД 2004

 6. Договорот е потпишан од странскиот шпион и еден лудак Димитров, а таквите немаат правна дејство оти не се склучени со здрава памет и чист ум, хахаха! Димитров во Бардовци!

Comments are closed.