Министерот Ники не може да победи затоа што не играл

Еден од најекспонираните аргументи овие денови е дека не може да победиш ако не учествуваш на натпревар, пишува професорот Самоил Малчески во обраќањето до министерот за надворешни работи Никола Димитров кој според него по истиот принцип не смее да ја води дипломатијата!

“Драг Ники,
ти си најголемиот контрапример за тоа дека може да не се учествува на натпревар, а сепак да се победи!

Па ти не учествуваше на изборите во 2016 година, не беше кандидат за пратеник на ниедна листа, не беше член на ниедна партија, а сепак победи и стана Министер за надворешни работи”, објаснува Малчевски зошто Димитров како политичар кој не добил мандат од народот ме смее да биде на функцијата и да носи одлуки во негово име.

SHARE