Министерот за култура ја вработил сестрата во ЕЛЕМ

Асаф Адеми ја вработил сестра му во ЕЛЕМ, дознава  порталот на Албански јазик Тетова сот, според кој оа создал револт во членството на движењето Беса во Гостивар.

Активисти на Движењето Беса реагираат дека министерот ја „здомил“ сестрата, додека членови на партијата без работа, пишува „Лидер“.

Министерот Асаф Адеми беше во фокусот на вчерашниот скандал со распределба на државни пари од Министерството за култура.

SHARE