Два месеци по пожарот што ја зафати катедралата Нотр Дам во Париз, денеска надбискупот на Париз одржа миса во Црквата чии делови се уште можат да се урнат.

Од тие причини надбискупот Мишел Опети и групата од околу 30 свештеници носеа бели заштитни шлемови на главите.

Се уште не се знае кога Катедралата одново ќе биде отворена за јавноста.

SHARE