МКД: Ја „местат“ техничката влада со 7 милиони евра за клиниката во Штип!?

Изведувачот на градежните работи на клиничката болница во Штип, грчката градежна компанија „Интракат“, бара дополнителни 7 милиони евра за завршување на работите. Проектот требаше да чини 30 милиони евра, а сега наеднаш таа бројка станува 37 милиони евра, а можеби и повеќе. МКД.мк   пишува дека не случајно во овој период се случуваат и средби … Continue reading МКД: Ја „местат“ техничката влада со 7 милиони евра за клиниката во Штип!?