Молат пратеник на „Потами“ да не дава поддршка на Ципрас

Ставрос Теодоракис, лидерот на партијата „Потами“  се обидува да го убеди пратеникот од оваа партија Спирос Данелис да не гласа за доверба на владата.

Со гласот на Данелис, Ципрас го има потребното мнозинство од 151 претеник (од 300) пред почетокот на седницата на парламенто на која утре и задутре ќе се дебатира и ќе се гласа за доверба на владата.

SHARE