Молк на гувернерката за 13 милиони евра за фирми блиски на Заев

Гувернерката на Народната банка на Република Македонија Анита Бежоска не одговори на прашањето поставено на надзорната расправа во Собранието на која се расправа за пропаста на Еуростандард банката.

На 12та минута е прашањето за 29 струмички фирми, и посебно за тие блиски до Заеви поставено од пратеникот Антонио Милошоски кој откри дека овие фирми не вратиле кредити вредни речиси 13 милиони евра.

Линк до видеото

https://www.facebook.com/Antonio.Miloshoski/videos/1184656921931270/

SHARE