Момчињата на педалинката биле непливачи (ВИДЕО)

Ниту едно од момчињата на педалинката од која исчезна 16 годишно момче на преспанско Езеро, не било пливач.

Тие не носеле ни заштитни елеци, велат нуркачите кои го пребаруваат Преспанското езеро во потрага по исчезнатото момче за Телма.

Според сопственикот на педалинките во Претор, Ведат Адемовски, педалинката била исправна и не се превртела, туку тој вели дека момчињата скокале од неа во водата.

Несреќета се случи вчера околу 18 часот, но потрагата по исчернатото момче се уште е без резултати.


SHARE