Вечерва во Солун се одржа уште еден протест за заштита на грчкоста на името „Македонија, а овој пат главни беа солунските моторџии.

Демонстрантите со мотори се собраа на пристаништето во Солун, а најчест извик  на протестот беше „Ципрас, предавник оставка“ како и слогани против градоначалникот на Солун, Јанис Бутарис.

Демонстрантите бараа(т) референдум за името „Македонија“.

Ì

SHARE