Може ли Катица Јанева сама да брише податоци од серверот на СЈО?

Интересни дилеми отвараат постови поставени на социјалните мрежи од профили кои во минатото имале добри информации за разни политички состојби.

Едно од прашањата кои се натметнуваат како логични е дали Катица Јанева може сама да брише документи од системот за комуникација и складирање на податоци на СЈО.

Второто прашање е дали таа има можност да брише логови односно информации за тоа кој, кога и што правел со досиејата во системот.

Експерти за ИТ тврдат дека доколку Јанева има стручна поддршка може да направи хаос во системот на СЈО и да уништи материјали кои можат да бидат доказен материјал во постапката за “Рекет”.

SHARE