МРТ до Манчевски: Не сме срам, дно и под контрола на ВМРО-ДПМНЕ!

Македонска радиотелевизија (МРТ) ги осуди и ги отфрли обвинувањата од министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски на „Твитер“ дека МРТ е срам, дно и целосно под контрола на ВМРО-ДПМНЕ и оти Македонија нема јавен сервис на граѓаните.

„Македонска радиотелевизија обезбедува вистинито и непристрасно информирање и ниту застапува, ниту заштитува ставови и интереси на политички партии, а најмалку од сè создава програма под нивно влијание. Граѓаните имаат јавен сервис на којшто може да му веруваат, а ставовите на министерот Манчевски може да се толкуваат само како обид за притисок врз професионалното работење на Македонска радиотелевизија“, се вели во реакцијата на уредничкиот колегиум на МРТ.

 

SHARE

Comments are closed.