Со измените на Изборниот законик, усвоени на синоќешната седница, општините Дебар и Маврово-Ростуше се селат од шестата во петтата изборна единица.

Ова беше направено по барање на ДУИ за тие да добијат повеќе пратеници на изборите на 12 април.

SHARE