Мукоски и Крстовден во објавата на денот на Инстаграм

Поранешниот пратеник Крсто Мукоски, (нај)познат по отворањето на вратите на Собранието во настаните од 27 април, и денешниот верски празник Крстовден профилот „Боемот“ на духовит начин ги спои во објавата на денот на Инстаграм.

„Денеска е Крстовден. Сподели ја сликава за среќа и сите врати во животот ќе ти се отворат. Амин“, стои во придружниот коментар на фотографијата од експратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, кој ја пееше македонската химна од говорницата споменатиот ден, потоа им ги отвори вратите од собраниската зграда на демонстрантите, за што беше притворен, па ослободен за да гласа за уставните промени со кои се смени името на државата, како дел од осумте „независни“ пратеници од опозицијата.

SHARE