МВР изненадена, оперативните бројки на протестот драматични

Оперативните бројки кои што циркулираат во комуникацијата меѓу полициските сили кои го обезбедуваат протестот на опозицијата се неколку пати повисоки од очекуваните во работната група во МВР која го планирала обезбедувањето.

Според полициските оперативци кои досега биле дел од голем број митинзи и протести на протестот на опозицијата вечерва има најмалку 60 илјади луѓе.

Според оперативните анализи на експертите на МВР кои имаат пристап до сите потребни податоци од локациите што се обезбедуваат и информациите од полициските дронови вечерва се случил еден од најголемите митинзи во последниве десетина години.

SHARE

Comments are closed.