Лидерот на партијата Сојуз на Ромите на Македонија, Амди Бајрам уште во 1996 имал визија името на земјава да биде Северна Македонија.

За оваа „визија“ што ја криел 23 години, тој проговори на традиционалниот Ромски бал, каде рече дека кратенката СРМ за Северна Република Македонија е иста со онаа на Сојуз на Ромите на Македонија.

Тоа што малку го измешал распоредот на зборовите во новото име на земјата за кое и самиот гласал – и не е толку страшно…

SHARE

1 Коментар

  1. Па јебига. Цел свет ни се смее и се заебаваат со нас па сега проблем бил Амди Бајрам!

Comments are closed.