Мерките за ограничен увоз на челичните производи во Европската унија и САД претставуваат закана за компаниите од овој сектор.

Митко Кочовски, претседател на Здружението на металургија, испрати барање до македонската економска дипломатија со барање за засилен ангажман на амбасадорите во САД и ЕУ, Македонија да биде изземена од овие мерки, јавува ТВ21.

 

SHARE