Гласачите на претседателските избори ќе гласаат на ливчиња на кои ќе стои „претседател на државата“ но без новото име на земјава.

Канал 5 од претседателот на ДИК Оливер Дерковски , пообара одговор дали на избирачкото ливче ќе стои дека се бира претседател на Северна Македонија, на што доби одговор дека ќе стои само  „претседател на државата“.

SHARE

2 Коментари

  1. ХА, ХА, ХА!! ЗНАЧИ НЕМА ИМЕ НА ДРЖАВА, ЗНАЧИ НИТУ ВО УСТАВОТ НЕМА ИМЕ НА ДРЖАВА. ЗНАЧИ ИМА САМО ВЛАСТ НА БЕЗИМЕНА ДРЖАВА. ЗНАЧИ ИМА САМО ГРАЃАНИ НА БЕЗИМЕНА ДРЖАВА. ЗНАЧИ ЌЕ СЕ ИЗБИРА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА БЕЗИМЕНА ДРЖАВА. ИМА ЛИ ПОД ОВА ДНО УШТЕ НЕКОЕ ДНО?????

Comments are closed.