На холандскиот амбасадор му се допаѓа укинување на ВМРО

Холандскиот амбасадор во земјава е дел од скандал на социјалните мрежи откако јавно поддржа став дека опозицијата треба да се забрани.

Амбасадорот Вутер Пломп ставил лајк на пост на поддржувач на СДСМ во кој индиректно се предлага забрана на ВМРО – ДПМНЕ.

“Историски гледано годините кога вмро беше забранета во овие простори државата функционираше кој ВМРО била забранета и во кој”, е постот со кој се сложил Пломп.

Откако од твитер активисти му беше укажано дека поддржува едноумие и дека неговата поддршка се коси со демократски принципи амбасадорот дипломстаки се повлече со тврдење дека направил грешка и дека е благодарен што му е укажано на неа.

Предходно и хрватската амбасадорка во земјава грубо се вмеша во македонските внатрешни работи и кога беше фатена мораше да се извини.

Хрватската амбасадорка во Скопје ја прекрши Виенската конвенција (ФОТО)

SHARE

Comments are closed.